Een blog voor een gamer: hoe vind je de beste?

Playstation plus abonnement

Blogs zijn er eigenlijk veel te veel op het internet. Het is helemaal volgeschreven over allerlei onderwerpen. Een blog voor gamers is dan ook niet moeilijk te vinden. Een goede blog daarentegen is des te meer zeldzaam. Iedereen denkt tegenwoordig dat ze kunnen schrijven maar het tegendeel is waar. Een blog voor een gamer moet goed in elkaar zitten en zijn gemaakt door iemand die verstand heeft van games. Het moet bovendien alle facetten bevatten van wat men verwacht van een blog voor een gamer.

Verschillende consoles

Wat mensen verwachten

De gamers zijn kritisch. Een kritische doelgroep is moeilijk om voor te schrijven. Je moet dus goed weten waar je het over hebt als je reviews wil schrijven voor gamers. Ze zullen je tekst helemaal uit elkaar trekken als bijvoorbeeld blijkt dat je niet goed geïnformeerd bent of dat je een spel niet echt gespeeld hebt. Om de beste blog te vinden is het dus ook goed om te kijken wie er achter zit. Het is een belangrijk gegeven om te bepalen van wie je al die reviews nu leest en of je het wel met deze persoon eens kan zijn. 

Releases

Specialisatie van een blog

Er zijn zeer algemene blogs voor gamers die zich in principe richten op zowel pc als console. Dat is opzich niet verkeerd maar als je meer gerichte informatie wil dan kun je ervoor kiezen om voor een specifieke blog te gaan met bijvoorbeeld alleen maar games voor Playstation of juist alleen games voor de pc. Er is echter veel overlap in deze werelden dus als je graag op de hoogte blijft van allemaal dan ben je zeker niet de enige. Verdiep je in de opties en kies altijd een blog die past bij jou en bovendien prettig leesbaar is. Hierdoor zul je altijd op de hoogte zijn en weet je dat de informatie klopt.