Gameverslaving

verslavingen

Gamen is enorm populair, voor de meeste is het een hobby en voor een enkeling een uit de hand gelopen hobby. Maar wanneer ben jij een hobby gamer en wanneer ben jij een verslaafde gamer? Weet jij het?

Wanneer ben je game verslaafd?

Ben jij een gamer en ben jij niet meer weg te slaan achter je controller? Game jij dagen en nachten achter elkaar? Vergeet je soms te eten en goed voor jezelf te zorgen tijdens het gamen? Dan leid je aan een verslaving.

Oorzaak verslaving

De oorzaak van een gameverslaving is niet bekend. Er zijn verschillende mogelijke redenen. Een reden kan zijn dat je gepest of buitengesloten wordt en een andere reden kan zijn dat je een negatieve gebeurtenis in het verleden hebt meegemaakt. Er is nooit één reden dat tot verslaving leidt. Het is vaak een combinatie van verschillende factoren. Denk hierbij aan biologische, psychologische en sociale factoren.

Psychologische technieken

Niet alleen de bovenstaande factoren spelen een rol. Tegenwoordig bestaan er talloze trucjes om personen aan een platform te houden. Bij YouTube is het bijvoorbeeld zo dat er automatisch video’s af worden gespeeld. Dit met als reden jou zo lang mogelijk op het platform vast te houden. Hebben we het over verslaving van gamen dan kunnen we stellen dat dit op andere manieren gebeurt. Waarom denk je dat spelletjes jou een wapen willen laten winnen? Of naar een volgend level willen hebben? Dit is allemaal psychologisch en wij als mens zijn daar gevoelig voor.

Hulp bij gameverslaving?

Hulp zoeken bij een verslaving is een grote stap en gebeurd niet 1, 2, 3. Wil jij van een gameverslaver naar hobby gamer? Verlavingszorg organisaties begeleiden en helpen jou graag. Zij zijn opgeleid om jou te helpen! Aanvaard jij de hulp? Dan worden jouw gameavonden een gezellig potje gamen en geen gameverslaving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *