Mondkapje kopen: Dit moet je weten 

Wil je een mondkapje kopen? Dan moet je goed weten wat je allemaal kunt verwachten. Met de komst van het coronavirus zijn er namelijk meer mondkapjes bijgekomen op de markt. Echter is lang niet alles geschikt om professioneel te dragen. Je zult daarom moeten bekijken welke je nodig hebt en aan welke eisen het moet voldoen. Daarbij zijn er ook verschillende winkels die jou kunnen helpen, zoals bijvoorbeeld Podobrace. Maar wat moet je eigenlijk weten over de mondkapjes? Onderstaande informatie helpt jou op weg, zodat je zelf kunt bekijken welke je nodig hebt. 

Een mondkapje kopen voor bescherming

Een mondkapje nodig doe je als bescherming voor jezelf en anderen. Het is een lap stof dat de neus en mond bedekt, waardoor het ademhalingsstelsel wordt beschermd. Je ziet het mondkapje vaak terug bij artsen en tandartsen, maar ook steeds vaker op de werkvloer. Virussen en bacteriën kunnen hierdoor niet meer verspreid worden, waardoor verschillende ziektes geen kans meer krijgen om zich te ontwikkelen. Wanneer je deze mondkapjes voor jouw beroep op doen, wordt aangeraden om het mondkapje daarna weg te gooien. Sommige kunnen ook gewassen worden, zodat de virussen en bacteriën gedood worden. 

De lagen en het dragen 

Bij de mondkapjes moet je goed kijken hoeveel lagen deze bevat. Voor het ene beroep zijn meer lagen vereist dan bij de andere. Echter kun je er wel vanuit gaan dat deze altijd veilig zijn om te gebruiken. Een mondkapje kopen doe je immers voor de bescherming. Je kunt ze de gehele dag gebruiken. Je moet er dan wel rekening mee houden dat zodra je hem afdoet, moet vervangen door een nieuwe. Zorg er daarom ook voor dat je er altijd een aantal op voorraad hebt, zodat je geen misstappen maakt. Je wilt immers niet dat anderen alsnog besmet worden doordat jij onzorgvuldig met het mondkapje om bent gegaan. 

Het dragen van het mondkapje 

Een mondkapje kopen is niet het enige wat je moet doen. Je moet namelijk ook nog naar een goede hygiëne gaan kijken. Zo moet je altijd jouw handen goed wassen voordat je aan het mondkapje gaan zitten. Daarna plaats je het masker voor je mond en neus en bevestig je hem met de koorden achter je oren. Bij de juiste pasvorm zit het altijd goed om het gezicht. Als je een baard hebt, is het verstandig om deze eraf te halen. Anders heb je namelijk de zijkanten sneller open staan en wordt de juiste bescherming niet geboden. 

Met advies gaan kopen 

Als je nog niet zeker weet welke mondkapjes je nodig hebt, is het goed om eerst om advies te vragen. Professionals kunnen jou altijd helpen bij het maken van een keuze. Hierdoor weet je nog beter wat het beste bij jouw beroep gaat passen en kun je er alleen nog maar profijt van hebben op de werkvloer. Met slechts een aankoop kun je een langere tijd vooruit en kun je tevens wisselen indien het mondkapje kopen niet meer voldoende bescherming biedt aan de omgeving. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *