Wat maakt multiplayer games leuk om te spelen?

Multiplayer games bestaan al een tijdje en je kunt ze overal vinden. Gamestop, Steam, Ubisoft Store, Arcades etc… Ze zijn wijdverspreid en zijn ongelofelijk populair. De meest gespeelde spellen zijn over het algemeen multiplayer met een paar uitzonderingen zoals Tetris. Zelfs een spel zoals Grand Theft Auto wat bekend staat als één van de beste single-player game series ooit heeft sinds het vijfde spel multiplayer en die multiplayer is meer geliefd dan de singleplayer bij heel erg veel mensen. Maar waarom zijn multiplayer zo populair bij mensen? Er zijn twee verklaringen die niet elkaar uitsluiten maar juist versterken. Het sociale aspect en competitie. Ik zal beide uitleggen in dit artikel.

Het sociale aspect

Als Corona ons één ding heeft geleerd is het dat mensen sociale wezens zijn in de zin dat zelfs mensen die overprikkeld raken van drukte toch wel het sociale contact begonnen te missen. En multiplayer games zijn precies waar je samen kan komen. Je kunt hebben over hoe je in multiplayer spellen samenkomt maar bij games specifiek is vooral het aspect van niché interesses belangrijk. Als je een spel online speelt kun je vrij gemakkelijk mensen vinden die ook dat ene specifieke ding leuk vinden. Dus multiplayer games zijn ook een plek waar je mensen kunt vinden die dezelfde hobby’s hebben als jij en dan kun je met ze kletsen.

Competitie

De mens is van nature een competitief dier. Dat is nodig om te overleven en om te kunnen paren. Maar in de 21e eeuw is overleven niet zo moeilijk meer en een relatie hebben draait steeds minder om sterke en gezonde kinderen geven en meer om het feit of je bij elkaar past. Maar waar kun je dan nog vandaag de dag de strijd aangaan met andere mensen en laten zien dat jij de beste bent? Dat zijn multiplayer games natuurlijk. De omgeving van games is ideaal voor wedstrijden sinds de meeste games strenge regels hebben die niet gebroken kunnen worden. En de diepgang van video games gaat vele malen verder dan die van fysieke sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *